Ceremonies bij trouwen

Je kunt jouw bruiloft een persoonlijk tintje te geven door een ritueel uit te voeren. Iets dat je samen doet en dat een symbolische betekenis voor jullie heeft.

Voorbeelden

Trouwringen doorgeven

Het uitwisselen van de trouwringen blijft een speciaal moment. Je kunt de gasten hierbij betrekken door de ringen bijvoorbeeld vast te maken in het bruidsboeket en dit door te gegeven aan alle gasten, die de ringen verwarmen met hun liefde en goede wensen.

Herinneringstafel maken

Om degene die er niet meer zijn een plek te geven op je huwelijksdag kan het mooi zijn om een speciale plek hiervoor in te richten. Met een paar mooie foto’s en dierbare voorwerpen. Door samen een kaarsje aan te steken en dat neer te zetten, worden deze gemiste dierbaren toch betrokken bij de ceremonie.

Appelboom planten

Als je een appel naar iemand toewerpt, is dit een teken van genegenheid. De appelboom staat symbool voor liefde, vertrouwen en dankbaarheid. Zoals de boom groeit, groeit ook de liefde voor elkaar. Samen een appelboom planten, in jullie tuin of op lokatie in een pot, kan onderdeel uitmaken van de ceremonie. Ook de gasten kunnen daarbij worden betrokken.

Meer weten? Neem gerust contact met mij op