Ceremonies bij geboorte

geboorte-baby

De komst van een kind blijft heel bijzonder. Zo bijzonder dat het de moeite waard is om er bewust bij stil te staan. Met een mooi verhaal en een vrolijke ceremonie. Binnen of buiten. Thuis of op een andere locatie.

Voorbeelden

Warm welkom

In het leven van Jan en Christa nemen hun schapen een belangrijke plaats in. Als Jelle geboren wordt, vieren we zijn geboorte dan ook in de prachtig verbouwde schapenstal. Ik vertel een verhaal waarin het schaap symbool staat voor de warmte die Jan en Christa hun kind willen meegeven in het leven. Jelle gaapt tevreden in zijn met wol gevulde wieg. Alle gasten leggen er nog wat wol bij. Later wordt daarvan een dekentje voor Jelle gemaakt.

Slinger met goede wensen

Job en Maartje willen hun dochter Benthe graag verwelkomen in hun gezin en familie. Op hun wens schrijf ik een verhaal voor de ceremonie. De wensen van Job en Maartje voor Benthe staan daarin centraal. Aan elk familielid vraag ik om een persoonlijke wens voor de pasgeborene mee te nemen. Tijdens de ceremonie spreekt iedereen die wens hardop uit. Samen maken we er vervolgens een feestelijke slinger van. Die krijgt een ereplaats op Benhte’s kamer. Zodat ze altijd omringd is door goede wensen.

Meer weten? Neem gerust contact met mij op